انتخاب فونت یکی از مهم ترین مراحل در طراحی لوگو و آرم است. این بخش به همان اندازه طراحی اشکال و نمادهای گرافیکی لوگو اهمیت دارد. با انتخاب یک فونت حرفه ای و جذاب فارسی می توانید مفهوم یا هویت برند خود را به شکلی متمایز در ذهن مشتریان ثبت کنید. خوشبختانه تنوع زیادی در این نوع فونت ها وجود دارد. با کمی خلاقیت در طراحی و انتخاب بهترین فونت فارسی برای لوگو برندتان را متفاوت از سایر رقبا به مشتریان خود معرفی می کنید.
بهترین فونت فارسی برای لوگو
انتخاب فونت لوگو نقش مهمی در مارکتینگ یک کسب و کار دارد. این ابزار می تواند حس اعتماد و احترام مخاطب نسبت به برند را برانگیزد. گزینش لوگو و قلمی هماهنگ با فعالیت تجاری شما دیدگاهی حرفه ای از نام تجاری تان در ذهن مخاطب ایجاد می کند.
استفاده از لوگوهای مختلف به ویژه در محصولات تبلیغاتی برش لیزری انتخابی هوشمندانه برای برجسته سازی برند است. خوشبختانه طرح لیزر این محصولات در اکثر فروشگاه های اینترنتی قابل دانلود و خریداری است. حک یا چاپ لوگو در محصولات تولید شده از طرح لیزر جعبه هدیه، جاکلیدی، جعبه ماگ و … می تواند به بهترین شکل نام برند شما را در ذهن مخاطب ثبت کند.
کلاهک، بهترین فونت برای لوگوتایپ های برجسته
فونت کلاهک از جمله فونت های فارسی است که با هدف استفاده در طراحی لوگوتایپ ها و تایپوگرفی های بولد یا برجسته ارائه شده است. فرمت ttf این font در نرم افزارهای فتوشاپ، ایلاستریتور و کورل دراو قابل استفاده می باشد. طراحی تمام کلمات مورد نظر، چینش آنها در نرم افزار فتوشاپ مطابق با سلیقه فردی و دریافت خروجی در کمترین زمان از ویژگی های مثبتی است که با استفاده از این فونت برای شما فراهم می شود. برای ایجاد یک لوگوتایپ ساده و در عین حال حرفه ای این گزینه را به شما پیشنهاد می کنیم
سوفی، تلفیقی از طراحی کهن و مدرن ایرانی
سوفی از جمله فونت های مدرنی است که در طراحی لوگوهای نوشتاری نظم و زیبایی بی نظیری ایجاد می کند. با استفاده از این فونت می توانید در کنار طراحی گرافیک مدرن، خط کهن ایرانی (خط ثلث) را نیز به تصویر بکشید. این font فارسی هر حرف را به صورت جداگانه در اختیار شما قرار می دهد. با چینش آنها در کنار هم می توانید یک طراحی لوگوتایپ حرفه ای ایجاد کنید.
تجارت، فونت لوگوهای معروف
اگر در جستجوی بهترین فونت فارسی برای لوگو هستید، فونت تجارت را هم در لیست انتخاب خود قرار دهید. تجارت، از جمله فونت های به روز و حرفه ای برای طراحی های گرافیک و چاپ است. برای طراحی لوگوتایپ ها، تایپوگرافی و عنوان نویسی کاربرد فراوانی دارد. در دسترس بودن این font در فرمت ttf، امکان استفاده از آن را در نرم افزارهای گرافیکی بدون دردسر فراهم می کند.
بنایی، قلمی ایده آل برای طراحی یک لوگوی سنتی
مطمئنا این قلم را در بسیاری از معماری های سنتی به ویژه کتیبه ها و کاشی ها مشاهده کرده اید. این خط تشابه زیادی به خط کوفی دارد. ظاهر هندسی جذابی داراست و برای طراحی یک لوگوی سنتی و مفهومی در کسب و کارها گزینه ای مناسب معرفی می شود.
آراهالا، فونت فانتزی در طراحی لوگو
آراهالا از دیگر قلم های فارسی مناسب برای بازاریابی برندهاست که در طراحی لوگوتایپ و تایپوگرافی کاربرد گسترده ای پیدا کرده است.
- استفاده از این قلم بیشتر برای متون کوتاه توصیه می شود.
- از تمام حروف الفبای فارسی پشتیبانی می کند.
- در تمام نرم افزارهای طراحی از جمله فتوشاپ و ایلاستریتور قابل استفاده است.
امین، رسمی ترین قلم فارسی در طراحی لوگو
امین از دیگر قلم هایی است که به عنوان یک فونت فارسی رسمی شناخته می شود. این ویژگی استفاده از آن را در طراحی لوگوتایپ کسب و کارهای صنعتی بهترین گزینه معرفی می کند.
- با استفاده از این فونت در نرم افزارهای مختلف طراحی امکان تایپ مستقیم وجود دارد.
- در دو فرمت ttf و otf ارائه شده است.
- از دستگاه های مختلف (کامپیوتر و گوشی های همراه) پشتیبانی می کند.
حماسه، فونت فارسی حرفه ای لوگوتایپ
حماسه از دیگر قلم های حرفه ای فارسی در طراحی لوگوتایپ ها و تایپوگرافی هاست. این font به صورت لایه باز است و به صورت تایپ مستقیم در نرم افزارها قابل استفاده نیست. با توجه به ویژگی های زیر می توان این قلم را هم در لیست بهترین فونت فارسی برای لوگو معرفی کرد:
- تمامی حروف الفبا را پوشش می دهد. این حروف به صورت لایه باز در دسترس طراح قرار می گیرند.
- امکان ویرایش حروف وجود دارد.
- برای طراحی ارزان لوگو با استفاده از نرم افزارهای متداولی چون فتوشاپ بهترین گزینه است.
- امکان چینش های مختلف و خلق یک لوگوتایپ حرفه ای در کمترین زمان از دیگر ویژگی های مثبت این font است.
تابان، فونت پرطرفدار در طراحی لوگوتایپ
تابان یکی از مشهورترین فونت های لایه باز فارسی است. با این قلم می توانید تمام حروف را به صورت جداگانه و در رنگ و شکل دلخواه خود نمایش دهید. از دیگر ویژگی های این فونت می توان موارد زیر را نام برد:
- قابلیت تایپ مستقیم
- دارای دو فرمت psd و ttf
- کیفیت بالای طراحی
اسنپ، بهترین قلم فارسی برای برندسازی
اسنپ از انواع قلم های فارسی است که با الگوبرداری از لوگوتایپ نرم افزار snapp طراحی شده است. ظاهر زیبا و فانتزی این فونت آن را گزینه ای ایده آل برای طراحی های گرافیک قرار می دهد. فرمت این قلم ttf می باشد و در تمامی سیستم های عامل ویندوز، مک، اندروید و ios به راحتی قابل نصب است. با کمی خلاقیت در چینش و سفارشی سازی آن می توانید یک خروجی حرفه ای ایجاد کنید.
کاوشگر، فونت مناسب لوگو فارسی
کاوشگر از سری قلم های فارسی لوگوتایپ در حوزه مارکتینگ و بازاریابی است. این فونت در ابتدا به صورت لایه باز و در فرمت psd ارائه شد. در حال حاضر، با عرضه فرمت های قابل تایپ، رفع ایرادات تایپی و نرم افزاری این فونت، کاربرد گسترده تری از آن جهت طراحی Logotype ها تعریف شده است. نسخه جدید این font تمامی حروف فارسی در فرمت ttf و otf جهت تایپ مستقیم در نرم افزارهای گرافیکی و فرمت wtf این حروف جهت طراحی وب را در بر می گیرد.
برزین، ساختار ایتالیک در لوگوتایپ های فارسی
برزین از دیگر قلم های فارسی مناسب برای طراحی تایپوگرافی و لوگوتایپ است. از مهم ترین ویژگی های این فونت عبارت است از:
- با ساختار هندسی منظم و ایتالیک شناخته شده است
- حروف این فونت با کیفیتی بالا طراحی شده اند.
- امکان طراحی تمام کلمات با چینشی سفارشی و مطابق سلیقه طراح وجود دارد.
دیما برف، زیبایی چشم نواز حروف
دیما برف فونتی است که حروف را در نمایی دایره ای شکل به تصویر می کشاند. در طراحی کاراکترهای استفاده شده در این قلم حداکثر همخوانی و شباهت ظاهری رعایت شده است. مهم ترین ویژگی هایی که آن را در لیست بهترین فونت فارسی برای لوگو قرار می دهد عبارت است از:
- انحناهای چشم نواز حروف
- کشیدگی زیبای حروف “س” و “ش”
- ضخامت و اندازه مناسب
- شکل مناسب حروف “ک” و “گ”
کاووس، سبکی دیگر ازفونت های بولد فارسی
قلم کاووس همانند کلاهک در سری قلم های بولد فارسی برای طراحی لوگو و تایپوگرافی است. این font در فرمت های استاندارد ttf و otf ارائه شده است.
- قابلیت استفاده در تمام اپلیکیشن های گرافیکی را دارد.
- علاوه بر دو فرمت ذکر شده، نسخه wtf آن برای طراحی وب نیز در دسترس می باشد
- تمامی اپلیکیشن های ویرایش و طراحی در سیستم عامل اندروید را پشتیبانی می کند.
نکاتی که باید در انتخاب قلم لوگوتایپ ها رعایت کرد
- جهت ترکیب font های مختلف در طراحی یک لوگوی مونوگرام و یا لوگوتایپ، فونت هایی مکمل با بیشترین میزان همخوانی را انتخاب کنید.
- برای نمایش نام تجاری خود از یک قلم اصلی با ویژگی بولد استفاده کنید. فونت های ظریف تر برای ارائه توضیحات در طراحی گزینه مناسب تری هستند.
- جهت استفاده از نسخه های مختلف یک فونت، ترکیبی از حروف ایتالیک و بولد را به کار برید.
- حداکثر 3-2 فونت را در طراحی مورد استفاده قرار دهید.
در پایان، چگونه فونت مناسب لوگو فارسی را انتخاب کنیم؟
قطعا خلق یک لوگوی جذاب بدون استفاده از فونتی خاص امکان پذیر نیست. به عنوان یک طراح باید شناخت کاملی از روانشناسی فونت های فارسی و تاثیر آنها بر مخاطب داشته باشید تا بتوانید اثری متمایز و منحصر به فرد خلق کنید. هویت کسب و کار مهم ترین فاکتوری است که باید در انتخاب بهترین فونت فارسی برای لوگو مدنظر قرار دهید. توجه به ویژگی های دیگری چون وضوح، کیفیت خوانایی و هارمونی رنگ در این گزینش ضمن منتقل کردن حسی خوب از محصول یا خدمات کسب و کار شما، برندتان را برای همیشه در ذهن مخاطب ماندگار خواهد کرد.
سوال متداول
بهترین انواع فونت لوگو فارسی رایگان کدامند؟
کیاشا، زهی، بیتی، پونه، کوشا، روناک، برگ و دامان
قلم برجسته مناسب در طراحی لوگوهای فارسی چیست؟
کلاهک و کاووس